Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

REGLAMENT

REGLAMENT ROGAINING SERIES 2020

1. OBJECTIU I DEFINICIÓ

La LLIGA ROGAINING SERIES 2020 té com objectiu fomentar la difusió de l’esport de les curses d’orientació en terres tarragonines.

Amb la creació de la lliga pretenem augmentar el nombre de participants i al mateix temps crear recursos col·lectius pels organitzadors, millorant així el nivell de les curses realitzades.

Un rogaine és una modalitat de cursa d’orientació en el que els participants han de passar per uns controls marcats al mapa. Els controls tenen puntuacions diferents en funció de la seva dificultat o la seva llunyania i l’objectiu és aconseguir la màxima puntuació en el temps màxim que es determini en cada prova.

El mapa es dona als participants uns minuts abans de l’inici de la prova i cada equip ha de decidir l’estratègia que seguirà per tal d’aconseguir la màxima puntuació ja que el pas pels controls és lliure, és a dir es pot escollir quins controls es visitaran en funció del nivell tècnic i físic de cada equip.

Un rogaine es pot prendre com un agradable passeig enmig de la natura o com una activitat esportiva competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar.

2. CURSES I CALENDARI

3. EQUIPS I CATEGORIES

Els equips estaran formats de 2 a 5 corredors.

Hi haurà 3 categories diferents:

  • Categoria HOMES: equip format per homes en la seva totalitat
  • Categoria DONES: equip format per dones en la seva totalitat
  • Categoria MIXTA: equip format per homes i dones.

En el cas que els organitzadors ho creguin oportú podran afegir les categories que desitgin però aquestes no comptabilitzaran per la classificació general de la Lliga.

També es podrà córrer de manera individual però tampoc comptabilitzarà per la classificació de la Lliga.

4.  CLASSIFICACIONS

Hi haurà 3 classificacions en funció dels circuits mencionats anteriorment:

  • Una classificació general per a DONES sempre i quan la inscripció s’hagi realitzat en un equip de categoria femenina.
  • Una classificació general per a HOMES sempre i quan la inscripció s’hagi realitzat en un equip de categoria masculina.
  • Una classificació general MIXTA sempre i quan la inscripció s’hagi realitzat en un equip de categoria mixta.

Tot i que  les curses es practiquen en equip, la classificació de la lliga es considerarà a títol individual tenint en compte la modalitat d’inscripció. Això es fa perquè una mateixa persona pot inscriure’s i córrer en equips diferents en cada una de les curses de la lliga.

La puntuació que cada prova aportarà a la classificació es calcularà de la següent manera:

El primer classificat obtindrà 100 punts i la resta en proporció als punts obtinguts, es a dir:

Puntuació del corredor x 100 / puntuació del guanyador

En el cas  d’empat a punts de dos o més corredors, s’aplicarà un factor de correcció. Es restarà 0’01 punts per cada minut de diferència respecte el millor temps.

En el cas dels organitzadors que no poden participar en la seva cursa es podran puntuar per aquell dia que han organitzat, la seva millor puntuació en una cursa de la lliga. En el supòsit que s’organitzi més d’una cursa, com a màxim només se’n podran puntuar una.

Els organitzadors que tinguin a veure amb temes referents al mapa (dibuix, impressió, etc.), el prebalisat, balisat i marcatge, no podran competir en la seva prova.

Per tal d’optar a podi en la classificació final de la lliga s’haurà d’haver participat a un mínim de 3 curses i es comptabilitzaran les 5 millors curses de cada individu.

Per tant, resultaran guanyadors en cada categoria els/les participants que hagin obtingut més punts sumant els 5 millors resultats.

En cas d’empat a la classificació final, es desempatarà tenint en compte la següent millor puntuació de les puntuacions descartades.

El lliurament de premis de la Lliga es realitzarà en l’última cursa del calendari.

5.  RECLAMACIONS

Per a cada cursa els clubs organitzadors nomenaran un Jurat Tècnic format per dos corredors i un membre del comitè de Competició. Els participants podran presentar les seves queixes al jurat el mateix dia de la cursa i per escrit fins 2 dies després de la publicació dels resultats oficials.

També hi haurà un Comitè de Competició format per 3 responsables de l’organització de la Lliga que seran els encarregats de resoldre qualsevol dubte o reclamació relacionat amb l’organització de la Lliga, així com els errors detectats en la classificació total. 

Per contactar o reclamar s’haurà d’enviar un email a rogainingseries@gmail.com

A %d blogueros les gusta esto: